Comunicat: Manipulació joven Altsasu

[Català] El 16 d’Octubre de 2016, 11 joves van ser detinguts després d’una baralla en un bar del ja conegut municipi de Altsasu. Vuit d’aquests joves van ser acusats de terrorisme, una acusació que no es correspon amb la realitat.
Després de 500 dies d’investigacions i judicis, 3 d’aquests joves encara es troben en presó preventiva.
Declaracions falses, informes mèdics contradictoris, testimonis que no reconeixen les seves declaracions, són només algunes de les ombres que apareixen sobre aquest procés.
La mediatització del procés a escala nacional, traslladant-lo al pla emocional, tractant-lo com un atac al sentiment nacional i al propi Estat espanyol en el que en definitiva no és més que un muntatge, per part d’un Estat cada vegada més autoritari, que recolzat en la famosa Llei Mordassa, ha utilitzat tots els seus mitjans per controlar l’opinió pública.
Des d’ObrirEscletxa denunciem aquesta manipulació i donem el nostre suport a aquests joves i a les seves famílies, que s’han organitzat mitjançant la plataforma Altsasu Gurasoak. Ens unim al seu manifest i demanem que aquestes joves tornin a casa.

-> Enllaç de suport <-

[Castellano]El 16 de Octubre de 2016, 11 jóvenes fueron detenidos tras una pelea en un bar del ya conocido municipio de Altsasu. Ocho de estos jóvenes fueron acusados de terrorismo, una acusación que no se corresponde con la realidad.
Tras 500 días de investigaciones y juicios, 3 de ellos aún se encuentran en prisión preventiva.
Declaraciones falsas, partes médicos contradictorios, testigos que no reconocen sus declaraciones… Estas son sólo algunas de las sombras que aparecen sobre este proceso.
La mediatización del proceso a escala nacional, trasladándolo al plano emocional, tratándolo como un ataque al sentimiento Nacional y al propio Estado Español en lo que en definitiva no es más que un montaje por parte de un Estado cada vez más autoritario, que apoyado en la famosa Ley Mordaza, ha utilizado todos sus medios para controlar la opinión pública.
Desde ObrirEscletxa denunciamos esta manipulación y damos nuestro apoyo a estos jóvenes y sus familias que se han organizado mediante la plataforma AltsasuGurasoak. Nos sumamos al manifiesto y pedimos que estas jóvenes vuelvan a casa.

-> Ver vídeo aquí.<-